Árfolyam   |  
Hasznos   |   Kedvezmények   |   Hírlevél   |   Prospektus   |   Elérhetőségeink   |   Viszonteladóink   |   Viszonteladóknak
Egyiptom
FŐOLDAL EGYIPTOM JORDÁNIA IZRAEL CIPRUS TÖRÖKORSZÁG GÖRÖGORSZÁG MALLORCA THAIFÖLD KÖRUTAK
Jordánia körút
25 °C
Szél 7 km/h, Ny-É-Ny Pára 53%
Repülőjegy foglalás
Prospektus
TANÁCSRA VAN SZÜKSÉGE?
Kérje INGYENES segítségünket!
Adja meg telefonszámát, INGYEN visszahívjuk!
Válasszon országot!
Válasszon régiót!
Válasszon szállodát!
Mikor szeretne utazni?
Kérdései:
Honnan hallott irodánkról?

Ingyenes értesítőt kérek az akciókról!
ELKÜLD!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
KörutakKözel-KeletJordániai körutazás II. (8 nap)
UTAZÁS CHARTER JÁRATTAL

Jordánia természeti csodái és a Keresztes hadjáratok históriája

Jordánia a sivatagi és hegyvidéki felszínformák kincsestára: A Wadi al Mujib kanyonvidéke, a Wadi Rum égbeszökő homokkővonulatai, a Holt-tenger sókristályoktól szikrázó partvidéke csak néhány a különleges szárazföldi látnivalókból. Víz alatti világa is közismert, hiszen az Aqabai-öböl színpompás korallzátonyai a Vörös-tenger legtöbbet fotózott területei közé tartoznak. A királyság kulturális emlékei rendkívüli palettát nyújtanak – a Bibliai időktől – a Keresztes hadjáratok és az Oszmán-világbirodalom históriáján át – Arábiai Lawrence koráig. Utazásunk az átlagos Jordánia programoknál messzebbre, magasabbra s mélyebbre is visz. Azoknak a résztvevőknek ajánljuk, akik nem csak a busz ablakából kíváncsiak a kanyonok, keresztes erődök és festői homokdűnék rejtelmeire. Azoknak, akik nem a büfé kedvéért hajóznak a Vörös-tengeren. A természeti csodák bejárása mellett programunk a keresztes hadjáratok és a Jeruzsálemi Királyság történetét is végigköveti, külön kitérve annak magyar vonatkozásaira.

1. nap: Budapest-Aqaba: A Jordán Királyság születése: Utazás Aqabába charter járattal. A repülőtéri transzfer közben ismerkedés a Jordán Hasemita Királyság létrejöttének körülményeivel és társadalmi viszonyaival, illetve Aqaba városának történetével, gazdasági szerepével. Közös séta, pénzváltás, úszás a Vörös-tengerben. Szállás Aqabában.

2. nap: Petra a csodák völgye; Az I. Keresztes Hadjárat és a Jeruzsálemi Királyság létrejötte: Kora reggeli indulás Petrába. Útközben ismertető az I. Keresztes Hadjárat (1096-1099) magyarországi eseményiről, illetve a Szentföldi hadműveletekről. A Jeruzsálemi Királyság létrejöttének igaz meséi, az első királyok (I - II. és III. Balduin) életének bemutatásán keresztül. Petrához közeledve felkészülés az előttünk álló ókori csodákra: A Dzsebel el-Hubsza homokkő sziklavidéke különleges stratégiai pont volt az ókor kezdeteitől. Itt futott össze a Dél-Arábiából induló Tömjénút és a Selyemút Egyiptomot – Damaszkusszal összekötő ága. A Vádi Músza völgye akkor kapta nevét, amikor Mózes itt megpihenve, botjával vizet fakasztott a kanyon falából. A terület Edóm néven szerepel a Bibliában, legismertebb lakói az Arábiából érkezett nabateusok voltak. A Kr. e. V. századtól az arab natabeusok egyedi „csoda-világot” faragtak a sziklafalakba: A nomád stílus és a környező birodalmak (egyiptomi, asszír, babiloni, római) építészeti jegyeinek összeolvadásából különleges paloták, templomok, „lakótelepek” és síremlékek születtek a festői völgyekben. A karavánszerájok bevételeiből és az adókból származó jövedelemnek köszönhetően a Kr. e. II. századra Petra 30.000 fős nagyvárossá vált, ahol a nyüzsgő átrakodó raktárak polcai roskadoztak a legfinomabb illatszerek, főszerek kelmék és az elefántcsont alatt. Vezetett séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló csoda-völgyben: Dzsin-sziklák; Szik (1,2 km hosszú, 100 m mély, helyenként 2-3 m keskeny kanyon/!/); Haszné al Faraún (A fáraó kincstára); Homlokzatok utcája; Színház; Királysírok (asszír, babiloni és római stílusú királysírok); Kaszr el-Bint Faraún (városközpont); ed-Dejr templom. A túra legtávolabbi pontján a lélegzetelállító hegyek és panorámák fényképezése. (A séta során teve és szamár fakultatív módon bérelhető.) Késő délutáni visszaindulás Aqabába. A szállodába érkezés után közös vacsora. Szállás Aqabában.

3. nap: A Wadi Rum és a beduinok élete; Empire of Sand: Délelőtti utazás a Wadi Rum festői vidékére. A buszon felkészülés a sivatagi éjszakára, ismerkedés a beduinok életmódjával. „Oktatás” a dromedárokról (egypúpú tevék) és a tevegelésről. Séta a sivatagi táborunk körül, majd 4-5 órás utazás terepjáróval a völgy legszebb pontjaira. Látogatás a Seven pillars of Wisdom szikláknál. Ismerkedés a Wadi Rum földrajzi felépítésével, illetve a „közeli” arábiai- és észak-afrikai sivatagok természetföldrajzával. Szemelvények, történetek a múlt századig fennálló Oszmán-birodalmi időszakról, majd rövid ismertető a brit diplomácia és Arábiai Lawrence szerepéről, a mai határok kialakításában - Walter Reid nagysikerű műve, az Empire of Sand alapján. Este ismerkedés beduin vendéglátóinkkal. Vacsora, shisha (vízipipa) kóstoló és éjszakába nyúló beszélgetés a szabad ég alatt, a tábortűznél. Szállás Wadi Rumban, beduin sátorban.

4. nap: Salah ad-Din ibn Ajjúb (Szaladin) élete: Reggeli után délelőtti gyalogtúra, majd utazás Mons Regalis (Shambok) keresztes erődjébe. Útközben ismerkedés Szaladin (1174-1193) szultán életével, majd a keresztes háborúk muszlim krónikájával, illetve a legfontosabb mohamedán uralkodók, a Szeldzsukok; Szaladin; Bajbarsz (1260-1277) történeteivel. A festői keresztes vár bejárása. Leereszkedés a vár forrás alagútjának sötétjébe. (Figyelem! Zseplámpák hozatala nyomatékosan javasolt!) Késő délutáni indulás a Jordán Királyság fővárosába, Ammanba. Útközben felkészülés az előttünk állókra: Jordánia fővárosa a világ egyik legrégebben lakott települése, bizonyítottan 10.000 éves leletekkel /!/. Része volt az Asszír- majd a Perzsa-birodalomnak is. II. Ptolemaiosz fáraó önnön maga után neveztette el Philadelphiának, s ezen a néven volt ismert a római időkben is. A rómaiak építették ki a Fórumot és az óriási színházat is, illetve a Citadella templomait is. Amman a Bizánci-birodalom püspöki székhelye volt egészen az arab hódításig. A város mára 19 hegyre terjeszkedett, lakóinak száma elérte a 3 milliót. Bejelentkezés a hotelünkbe, majd közös vacsora. Szálllás Ammanban.

5. nap: Ammantól a Holt-tengerig: Reggeli látogatás Amman ókori városrészben, majd fényképezés a Citadelláról. Látogatás a King Husszein Mecsetben (a város legrégebbi mecsete). „Leereszkedés” a Föld legmélyebb pontjához a Holt-tengerhez. A tengernyi tó víztükre 422 méterrel a tengerszint alatt fekszik (!), az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkenő vízszinttel. A zsugorodó sóstó hossza 67 km, átlagos szélessége 18 km, mélysége 378 m (!). A víz sótartalma 8,6 szerese a világtengerekének, s már az egyiptomiak is innen szállították a bitument a múmiák tartósításához. Az ókori görög-római világban Aszfalt-tóként ismert gyógyhelyet számos előkelőség kereste fel, ez volt Heródes szanatóriuma is. Strandolás – vagyis inkább lebegés a víz felszínén, a különleges víz varázslatos hatásainak élvezete napnyugtáig. Közös vacsora. Szállás a Holt-tenger partján.

6. nap: A Jordán-árok és a Hol-tenger természeti különlegességei; II. Endre (1205-1235) keresztes hadjárata: Reggeli indulás után utazás a Holt-tenger partján, délre. Rövid túra a Wadi al Mújib kanyonjában, majd séta és „sógyűjtés” a gyorsan visszahúzódó partvonalon, a tó új déli partvidékén. Látogatás a Wadi Numeirában. Délutáni utazás Kerakba, Chatilloni Raynald néhai fellegvárába, a keresztesek egyik legszebb erődjébe. Útközben látogatás a Nebo-hegyen (innen pillantotta meg Mózes a Szentföldet), illetve a hegy zarándok templomában. Kerak erődjének bejárása, a Holttenger és a Jordán völgye panorámáinak fotózása. Ismerkedés a zarándokok és keresztesek jelvényeivel, ereklyéivel és szimbólum világával. Útközben ismerkedés II. András szentföldi hadjáratával, illetve az „eltérített” IV. Keresztes Hadjárat és Zára városa elfoglalásának eseményeivel. A II. Endre idején Magyarországon átmenetileg megtelepedő Német Lovagrend históriájának áttekintése a buszon. Délutáni látogatás a Dana Természetvédelmi Terület szikláinál. Aqabába érkezés a késő esti órákban. Szállás Aqabában.

7. nap: Az Aqabai-öböl korall csodái: Reggeli után 6 órás hajókirándulás és pipás búvárkodási lehetőség az Aqabai-öbölben. Ismerkedés a Vöröstenger korallzátonyainak élővilágával, illetve a nagyobb, nyílt tengeri halfajokkal. Búcsúvacsora, a látottak értékelésével. Szállás Aqabában.

8. nap: Aqaba-Budapest: Reggeli transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Az Anubis Travel a program változtatásának jogát fenntartja a helyszíni körülmények függvényében!

A részvételi díj tartalmazza: 4 éjszaka Aqabában 3* szállodában, 1 éjszaka a Wadi Rum sivatagban egy beduin táborban, 1 éjszaka Ammanban 3* szállodában és 1 éjszaka a Holt-tengernél 4* szállodában félpanziós ellátással; charter repülőjegyek BUD-AQJ-BUD útvonalon, repülőtéri transzferek, beépített programok magyar nyelvű idegenvezetéssel, vízum, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: adók és illetékek, utasbiztosítás (nem kötelező), belépők, terepjáró és hajóköltségek: kb. 175 EUR/fő (helyszínen fizetendő), szervizdíj: 16 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

A program minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!

KÉPGALÉRIA
SZÁLLÁSAJÁNLATOK
Pontosabb találatokhoz használja a szűrőket!
       
Akciós
utazások
Közvetlen
tengerpart
Anubis TIPP

KERESÉS
Találatok száma 0
ELÉRHETŐSÉGEINK
Anubis Travel Utazási Iroda  |  1024 Budapest, Kis Rókus utca 1.  |  Telefon: (1) 213-9693, Fax: (1) 201-6994  |  E-mail: info@anubistravel.hu  |  MKEH: U-000186/2002
NYITVA TARTÁS
Hétfő-Péntek: 9:00-18:00  |  Szombat-Vasárnap: Zárva
VISZONTELADÓ PARTNEREINK
Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.
Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.
Üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, hajóút, hétvége, repülő, repülőjegy, charter, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, El Gouna, Makadi Bay, Nílus, Jordánia, Aqaba, Holt-tenger, Tala Bay, Dead Sea, Marina Plaza, Mina, Dead Sea Spa, Aqaba Gulf, Mövenpick, Days Inn, Sunrise, Beach, Club, Aqua Park, Sea Gull, Sea Star, Steigenberger, Sunny Days, Laguna Vista, Savoy, Oriental, Le Pacha Cataract, Sonesta, Izrael, Szentföld, Szíria, Thaiföld, Phuket, Bangkok
Anubis Travel © 2012 Minden jog fenntartva!  |  Oldaltérkép
Logok VÁLTÁS MOBIL VERZIÓRA
 
Kedves Utasaink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánkban a mai napon 08:00 és 16:00 óra között ELMŰ karbantartás miatt áramszünet van. Ez idő alatt mind a telefonos, illetve a személyes ügyintézés sajnos szünetelni kényszerül.
Köszönjük megértésüket!

Anubis Travel