Árfolyam   |  
Hasznos   |   Kedvezmények   |   Hírlevél   |   Prospektus   |   Elérhetőségeink   |   Viszonteladóink   |   Viszonteladóknak
Egyiptom
FŐOLDAL EGYIPTOM JORDÁNIA IZRAEL CIPRUS TÖRÖKORSZÁG GÖRÖGORSZÁG MALLORCA THAIFÖLD KÖRUTAK
Repülőjegy foglalás
Prospektus
TANÁCSRA VAN SZÜKSÉGE?
Kérje INGYENES segítségünket!
Adja meg telefonszámát, INGYEN visszahívjuk!
Válasszon országot!
Válasszon régiót!
Válasszon szállodát!
Mikor szeretne utazni?
Kérdései:
Honnan hallott irodánkról?

Ingyenes értesítőt kérek az akciókról!
ELKÜLD!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Egyéb leíró oldalakHasznos információkTörténelem és városokSPANYOLORSZÁG

Mallorca: A sziget úgy fest, mintha két nagy darabot kikanyarítottak volna belőle, hogy abból alakítsák ki Bahia (öböl) de Alcudiát északkeleten és Bahia de Palma-t délnyugaton. A sziget nyugati oldalán végighúzódó Sierra de Tramuntana hegyvonulata óvja a szigetet az északi szelektől. A sziget közepe a leglaposabb rész. Nyilvánvaló, hogy a turizmus Mallorca legfőbb bevételi forrása, de azért nem függ teljes egészében a turisták tömegétől. A sziget belső területein a teraszos földmőveléssel, amit több mint ezer évvel ezelőtt alakítottak ki, még ma is különféle gabonafajtákat termesztenek, valamint itt van Spanyolország cipőkészítő iparának egyik központja is. Palma de Mallorca a legfőbb szolgáltató központ, és a Baleárok politikai fővárosa. A Baleár-szigetek Autonóm Közösségének kormánya és parlamentje szintén ebben a városban kapott helyet, ahol a várostervezéssel, turizmussal és közlekedéssel kapcsolatos legfőbb döntéseket hozzák. Nagy mulasztás lenne egy mallorcai tartózkodás alkalmával végig a szálláshely közelében maradni, hiszen a sziget rendkívül változatos, és korántsem mindenhol zsúfolt és kiépített. Igencsak érdemes felkutatni Mallorca rejtettebb zugait is. A legfőbb jutalom az, hogy az ember maga fedez fel magának eldugott öblöket, strandokat, amikről talán még a turistairodák sem tudnak.


Palma De Mallorca: Palma de Mallorca, a sziget és az egész Baleárok fővárosa, egy hatalmas, kifinomult, kozmopolita város. A csodálatos, rejtett öbölben épült Palma városa az egész szigetcsoport közigazgatási, hivatali és turistaipari központja, valamint jelentős tengerészeti gócpont. Itt találjuk a legelőkelőbb szállodákat, éttermeket, szórakozóhelyeket és a hírességek otthonait. Palma városát a rómaiak alapították, a mohamedán időkben kulcsfontosságú város volt, majd amikor a keresztény seregek a 13. században meghódították és az Aragóniai Királyság része lett, jelentősége egyre nőtt. A város mindig is egy földközi-tengeri csomópont volt, és az idelátogatónak nyilván szemet szúr az az itáliai hatás, ami a várost virágkorában, a 14-15. század éveiben érte. A városnak 3 elkülöníthető része van. Az egyik a régi negyed, másnéven Óváros, ami századunk elejéig körül volt falazva, ennek a katedrális a központja. Az öböl mentén nyugatra találjuk a modern, új várost. A harmadik városrész a kikötő és a sétálónegyed, a Paseo Maritimo, közvetlenül a katedrális alatt, magában az öbölben. Sportolási lehetőségek: Palmán az egyik legnépszerőbb sport a vitorlázás, a jachtklubok a kikötőben vannak. A legtöbb szálló és üdülőközpont szinte minden sportlehetőséget tud kínálni, ezenkívül információval szolgál a vitorlázással, szörfözéssel, vízisízéssel és egyéb sportágakkal kapcsolatban.


El Arenal: El Arenal főtere minden héten kirakodóvásárral várja az érdeklődőket, a központjában lévő éttermekben, szórakozóhelyeken és üzletekben pedig lehetőség nyílik a spanyol konyha remekeinek megízlelésére, kikapcsolódásra és vásárlásra.


Playa De Palma: A homokos tengerparton kb. 6 km hosszan húzódó üdülőövezet központja Playa de Palma, mely üzletsorok és szórakozóhelyek színes kavalkádja. A hely hangulata mindenkit magával ragad és táncra csábít. Érdemes a pezsgő éjszakai életet is megnézni a parton közlekedő kisvasútról, vagy lovaskocsikról.

ELÉRHETŐSÉGEINK
Anubis Travel Utazási Iroda  |  1024 Budapest, Kis Rókus utca 1.  |  Telefon: (1) 213-9693, Fax: (1) 201-6994  |  E-mail: info@anubistravel.hu  |  MKEH: U-000186/2002
NYITVA TARTÁS
Hétfő-Péntek: 9:00-18:00  |  Szombat-Vasárnap: Zárva
VISZONTELADÓ PARTNEREINK
Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.
Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.
Üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, hajóút, hétvége, repülő, repülőjegy, charter, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, El Gouna, Makadi Bay, Nílus, Jordánia, Aqaba, Holt-tenger, Tala Bay, Dead Sea, Marina Plaza, Mina, Dead Sea Spa, Aqaba Gulf, Mövenpick, Days Inn, Sunrise, Beach, Club, Aqua Park, Sea Gull, Sea Star, Steigenberger, Sunny Days, Laguna Vista, Savoy, Oriental, Le Pacha Cataract, Sonesta, Izrael, Szentföld, Szíria, Thaiföld, Phuket, Bangkok
Anubis Travel © 2012 Minden jog fenntartva!  |  Oldaltérkép
Logok VÁLTÁS MOBIL VERZIÓRA
 
Kedves Utasaink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánkban a mai napon 08:00 és 16:00 óra között ELMŰ karbantartás miatt áramszünet van. Ez idő alatt mind a telefonos, illetve a személyes ügyintézés sajnos szünetelni kényszerül.
Köszönjük megértésüket!

Anubis Travel