Árfolyam   |  
Hasznos   |   Kedvezmények   |   Hírlevél   |   Prospektus   |   Elérhetőségeink   |   Viszonteladóink   |   Viszonteladóknak
Egyiptom
FŐOLDAL EGYIPTOM JORDÁNIA IZRAEL CIPRUS TÖRÖKORSZÁG GÖRÖGORSZÁG MALLORCA THAIFÖLD KÖRUTAK
Repülőjegy foglalás
Prospektus
TANÁCSRA VAN SZÜKSÉGE?
Kérje INGYENES segítségünket!
Adja meg telefonszámát, INGYEN visszahívjuk!
Válasszon országot!
Válasszon régiót!
Válasszon szállodát!
Mikor szeretne utazni?
Kérdései:
Honnan hallott irodánkról?

Ingyenes értesítőt kérek az akciókról!
ELKÜLD!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
CiprusHASZNOS TUDNIVALÓK

KÜLKÉPVISELET:
Magyar Köztársaság Nagykövetsége: 2 Prigkipos Karolou str., Agios Domethios 2373, Nicosia. Telefon: (00 357)-22-459-130, ügyelet: (00 357)-99-486-486
Nagykövetség: 1051 Budapest, Dorottya u. 3. III.2-3. Telefon: 266-1330


IDŐELTOLÓDÁS: Magyarország+ 1 óra.


HÁLÓZATI ÁRAM: 220 V, a csatlakozó aljzathoz átalakító szükséges, szinte bármely boltba kapható.


NYELV: Görög; a turisztikai régiókban főként angol nyelvet használnak.


VALLÁS: A lakosság mintegy 78%-a görögkeleti ortodox, míg 18%-a iszlám. A vallások teljesen elkülönülnek, iszlámok a sziget északi, a keresztény lakosság a déli részre koncentrálódik.


PÉNZNEM: Euró


PÉNZVÁLTÁS: Érdemes a hivatalos fizetőeszközt (eurót) magunkkal vinni.


BANKKÁRTYÁK: Egyre több helyen tudunk bankkártyával fizetni, illetve a természetesen lehetőség van bank automatából is pénzfelvételre.


VÁMSZABÁLYOK: Az Európai Unió területén érvényes szabályok érvényesek.


UTAZÁS: Utasaink Ciprusra charter repülőjárattal utaznak. Az utazásnál vegyék figyelembe a 20 kg poggyász súlyhatárt. A repülési idő kb. 2 óra 30 perc. A légitársaság járatainak indulási időpontja változhat. A menetrend változásáért az Anubis Travel nem vállal felelősséget. A transzferek és programok lebonyolítása légkondicionált autóbuszokkal történik.


ÚTI OKMÁNYOK: Magyar állampolgárok útlevéllel vagy személyi igazolványukkal utazhatnak Ciprusra. Az okmánynak a beutazástól számítva 3 hónapig érvényesnek kell lennie. A ciprusi görög hatóságok megtagadhatják a beutazást azoktól, akiknek útlevelében Ciprusi török határbelépés bélyegzője szerepel. A szállodában néhány napra elkérhetik az útlevelet, személyi igazolványt.


BORRAVALÓ: Az éttermekben a számlán feltüntetik a szervizdíjat, melynek mértéke 10-15%. A taxisoknak 10% körüli összeget illik fizetni borravaló gyanánt.


HELYI SZOKÁSOK ÖLTÖZKÖDÉS: Figyeljünk a mértéktartó öltözködésre ha nyilvános helyre megyünk. A vacsorához sok szálloda alkalomhoz illő öltözetet ír elő (férfiaknál hosszú nadrág). Templomok és kolostorok látogatásakor javasolt a térd alá érő szoknya, nadrág és fedett vállak.


ELLÁTÁS: A programban szereplő ellátás minden esetben a szálloda leírásánál szerepel. Az étkezések jellegét (felszolgálás, svédasztalos) mindig az adott szálloda határozza meg. Az étkezésekhez semmilyen ital nem jár, kivétel a reggelihez gyümölcslé, kávé, tea. All inclusive ellátás keretében meghatározott italok térítésmentesen fogyaszthatók.


SZÁLLÁS: Európai színvonalú szállások. Azonos kategórián belül a szállodaváltozás jogát fenntartjuk.


SZOBÁK: A szobák elosztása a szállodák kizárólagos joga. Néhány esetben az egyágyas szoba kisebb lehet a kétágyas szobáknál, míg a háromágyas szobák általában kétágyas szobák pótággyal, ennek értelmében 3 felnőtt számára ezek a szobák olykor szűkösek lehetnek, ezért elsősorban két felnőtt és egy gyermek utazása esetén javasoljuk. A szobákat általában 14.00 órától lehet elfoglalni és legkésőbb 12.00 óráig kell elhagyni. Korábbi érkezés, későbbi indulás esetén csomagjaikat csomagszobában tudják elhelyezni.


GYERMEKKEDVEZMÉNY: Gyermekkedvezményt (a részvételi díjból és a fakultatív programokból) csak azok a gyermekeke kapnak, akik az utazás befejezéséig még nem töltötték be 12. életévüket (szállodától függően alkalmanként a gyermekkedvezmény 13 illetve 14 éves korig biztosított). Gyermek elhelyezése minden esetben a szülőkkel egy szobában, pótágyon történik. Speciális, ettől eltérő gyermekkedvezmények egyes szállodák részletes leírásaiban külön feltüntetésre kerülnek.


EGÉSZSÉGÜGY: Védőoltás nem kötelező. Javasoljuk, hogy utazás előtt mindenképpen kössenek utasbiztosítást. A magánrendelőkben a kezelésért fizetni kell, feltétlenül kérjen számlát, amelyet hazaérkezve a biztosítóhoz benyújthat.


BETEGSÉG: Az étkezési szokások hirtelen megváltozása heveny gyomorfájáshoz, gyomorrontáshoz vezethet, mely korlátozott mennyiségű ételek fogyasztásával elkerülhető. Az éghajlat következtében gyakran találkozunk rovarokkal, ezek a szállodákban is előfordulnak. Javasoljuk, hogy vigyen magával rovarirtó szert és szúnyogriasztót. A nyári hónapokban a napsugárzás nagyon erős, ezért feltétlenül vigyen magával napszemüveget, naptejet és fejfedőt. A tengerparton elsősorban a sziklás területeken előfordulhat tengerisün, ezért érdemes gumipapucsot viselni. Ha tengerisün tüske kerül a talpunkba, minél előbb távolítsuk el.


ÉGHAJLAT: Mediterrán éghajlat a nyári hónapokban a hőmérséklet 32°C – 34°C körüli.


BIZTONSÁG: A bűnözési arány nagyon alacsony, némi elővigyázatossággal elkerülhetjük a kisebb bűncselekményeket.


KÖZLEKEDÉS: A szigeten baloldali közlekedés van érvényben. A biztonsági övek használata kötelező. Az alkoholfogyasztás az autóvezetőknél tilos és szigorúan büntetett. A települések között autóbusszal is utazhatunk, melyeken a viteldíj viszonylag jutányos, de számítsunk rá, hogy mediterrán ország lévén késések előfordulhatnak.


JÁRMŰBÉRLÉS: Nagyobb távolságok megtételére lehetőség van autóbérlésre, az árak a mediterrán országokra jellemzően viszonylag magasak. Csak gyakorlott sofőröknek ajánljuk az autóbérlést, tekintettel arra, hogy a szigeten baloldali közlekedés van, amely fokozott körültekintést igényel a vezetőktől.


ÜNNEPEK: A nyári időszakban elsősorban az ortodox szentek ünnepei fontosak, melyek során a szentek neveit viselő templomokban szentmisét tartanak, majd este táncos vigasságokkal ünnepelnek.


TELEFONÁLÁS: Magyarország száma: 00 36 + körzetszám + hívott szám. Ciprus hívószáma Magyarországról: +357 + hívott szám. Általános segélykérő szám a 112.


POSTA: A posták a nyári időszakban általában kb. Reggel 8 és délután 14 óra között vannak nyitva.


KONYHA: Alapvetően mediterrán jellegű, de számos közel-keleti fűszert használnak, amely ad egyfajta különlegességet ételeiknek. Érdemes megkóstolni „meze” nevű ételüket, melyet húsból és halból is készítenek. A tengeri gyümölcsök mellett tradicionális étel a mouseka, a kefte és édességek közül pedig a karidaki a legnépszerűbb.


ITALOK: A csapvíz iható, de javasoljuk, hogy inkább palackozott vizet fogyasszon. A hőség miatt fontos a folyamatos folyadék utánpótlás, különösen figyeljen gyermekeire, hogy kellő mennyiségű vizet fogyasszanak.


SZIESZTA: mediterrán ország lévén délután 14.00 és 18.00 óra között szieszta időt tartanak. A szupermarketeken kívül az ajándékboltok, irodák ezen időszakban zárva tartanak, viszont 18.00 órától késő estig 22.00 óráig is fogadják a vendégeket.

ELÉRHETŐSÉGEINK
Anubis Travel Utazási Iroda  |  1024 Budapest, Kis Rókus utca 1.  |  Telefon: (1) 213-9693, Fax: (1) 201-6994  |  E-mail: info@anubistravel.hu  |  MKEH: U-000186/2002
NYITVA TARTÁS
Hétfő-Péntek: 9:00-18:00  |  Szombat-Vasárnap: Zárva
VISZONTELADÓ PARTNEREINK
Honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak tekintendők véglegesnek.
Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem továbbítjuk.
Üdülés, nyaralás, körutazás, utazás, városnézés, városlátogatás, tengerpart, hajóút, hétvége, repülő, repülőjegy, charter, egyptair, repülős út, szállás, hotel, resort, szálloda, akció, last minute, ajánlat, foglalás Egyiptom, Hurghada, Sharm El Sheikh, Kairo, Luxor, El Gouna, Makadi Bay, Nílus, Jordánia, Aqaba, Holt-tenger, Tala Bay, Dead Sea, Marina Plaza, Mina, Dead Sea Spa, Aqaba Gulf, Mövenpick, Days Inn, Sunrise, Beach, Club, Aqua Park, Sea Gull, Sea Star, Steigenberger, Sunny Days, Laguna Vista, Savoy, Oriental, Le Pacha Cataract, Sonesta, Izrael, Szentföld, Szíria, Thaiföld, Phuket, Bangkok
Anubis Travel © 2012 Minden jog fenntartva!  |  Oldaltérkép
Logok VÁLTÁS MOBIL VERZIÓRA
 
Kedves Utasaink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánkban a mai napon 08:00 és 16:00 óra között ELMŰ karbantartás miatt áramszünet van. Ez idő alatt mind a telefonos, illetve a személyes ügyintézés sajnos szünetelni kényszerül.
Köszönjük megértésüket!

Anubis Travel